A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Для утилізації медичних масок та рукавичок

Дата: 15.06.2020 11:48
Кількість переглядів: 565

За період карантину в багатьох людей накопичилося чимало індивідуальних засобів захисту від COVID-19. Іноді вони можуть валятися на вулицях, у парках та скверах. Медики застерігають: ці відходи – несуть загрозу розповсюдженню інфекції, тому що на їх поверхнях можуть залишатися віруси та бактерії.

В Затишанській громаді організували місце для збору медичних масок та рукавичок. При вході до Центру первинної медико-санітарної допомоги встановили ємність, де люди можуть залишати засоби індивідуального захисту для подальшої їх утилізації.

– Медичні маски та рукавички є відходами, які підлягають обов’язковому знищенню за санітарними правилами, – зауважила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Затишанської селищної ради Тетяна Лисакова. – Тому дуже просимо жителів громади не розкидати цей токсичний непотріб де заманеться, а приносити до амбулаторії для подальшої утилізації.

Нагадаємо правила знищення медичних масок та рукавичок:

  • Зніміть маску після застосування: утримуйте її за еластичні завушні петлі та не торкайтеся нею до очей або одягу, оскільки використана маска може бути забруднена мікроорганізмами. Рукавички знімайте так, щоб не допускати контакту з їх зовнішньою поверхнею.
  • Герметично запакуйте маску чи рукавички в окремий пакет. Це потрібно для попередження забруднення контейнера, в який вони будуть викинуті.
  • Після дотику до маски або рукавичок слід провести гігієнічну обробку рук: скористайтеся спиртовмісним засобом або ретельно вимийте їх з милом.
  • Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь