A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЗАТВЕРДИЛИ СТАВКИ ПОДАТКІВ

Дата: 03.07.2020 13:30
Кількість переглядів: 570

Вчора під час сесії Затишанської селищної ради депутати прийняли рішення про встановлення розмірів місцевих податків та зборів.

З цього питання слово надали заступнику голови громади Валентині Клапатюк. Йшлося про затвердження ставок акцизного та єдиного податків, встановлення розмірів орендної плати за землю, ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно та землю, а також транспортний податок.

Загалом, відсоткова ставка вищевказаних податків залишилася на рівні попереднього року. Виключення становить податок на нерухоме майно, адже у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати істотно збільшується й розмір плати.

БЕЗ ЗМІН ЗАЛИШИЛИСЯ ТАКІ ПОДАТКИ НА 2021 РІК:

  • Акцизний (на продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів та промислових замінників тютюну): у Податковому кодексі чітко прописана ставка – 5 % від  реалізованої продукції.
  • Єдиний: для першої групи підприємців – 10 % від прожиткового мінімуму, а для другої – 20% від мінімальної зарплати.
  • Орендна плата за землю: 4,5 % від нормативно-грошової оцінки – для об’єктів торгівлі, 4% – для промисловості, 12% – для засобів телекомунікаційного звязку, 8% – для земель сільськогосподарського призначення.
  • Транспортний: оподаткуванню підлягають легкові автомобілі віком не старше 5 років і вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати. Розмір податку – 25 тисяч гривень на рік.
  • Податок за землю (присадибна ділянка, житлова забудова) - 0,05 % від нормативно-грошової оцінки землі.

ЗНИЖЕНА СТАВКА ПОДАТКУ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО: Податковим кодексом передбачено максимальна ставку – 1,5 % від мінімальної зарплати. Але Затишанська селищна рада запропонувала депутатам встановити розмір у 0,05 відсотків (у минулому році було 0,1%). При цьому є пільги: для тих, хто проживає у квартирі безкоштовними є 60 квадратних метрів, для власника житлового будинку – 120. Якщо житлова площа більша – доведеться платити. Громада також звільнила від сплати даного податку родини, які мають статус багатодітної сім’ї, інвалідів першої та другої групи, пенсіонерів за віком і учасників бойових дій.

Більш детальна інформація про встановлені розміри податків і зборів розмішена на офіційному сайті Затишанської громади у розділі «Регуляторна діяльність».

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь