A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Є ПЕРШІ ПРЕТЕНДЕНТИ НА ПРИДБАННЯ ІНВАЛІДНИХ ВІЗКІВ

Дата: 13.07.2020 09:49
Кількість переглядів: 673

Минулої п’ятниці голова Затишанської громади Геннадій Миколайович Топольницький зустрівся з першими претендентами на матеріальну допомогу для придбання інвалідних візків. Поки що таких кандидатів двоє.

У зустрічі також взяли участь заступник голови ОТГ Валентина Григорівна Клапатюк і начальник відділу з питань охорони здоров’я та соціальної політики Ольга Павлівна Пустомельник.

Під час спілкування обговорювалися потреби людей з інвалідністю, адже кожен має індивідуальні вимоги до технічних засобів пересування. При цьому претенденти на матеріальну допомогу прийшли на зустріч з готовими пропозиціями – вони показали голові ОТГ які саме візки їм треба, щоб одразу визначитися з сумою матеріальної допомоги.

Спілкування вийшло доволі детальним та продуктивним. Голова Затишанської громади зателефонував продавцям візків і уточнив усі деталі покупки. Адже селищна рада не купуватиме візки самостійно, а виділить матеріальну допомогу на їх придбання з подальшим звітуванням та наданням відповідних документів від отримувачів.

– Процес придбання інвалідних візків треба завершити якомога оперативніше, щоб люди могли вести більш активне життя, – сказав під час зустрічі Г.Топольницький. – Для цього кандидати мають надати перелік документів, що підтверджують їх статус та потребу в засобах пересування. Для нас важливо, аби люди з інвалідністю самостійно обрали собі візки. Адже саме їм ними користуватися і ці механізми мають бути зручними та функціональними.

Нагадаємо, що під час сесії Затишанської селищної ради, яка відбулася 2 липня, депутати підтримали пропозицію голови громади Геннадія Топольницького  про внесення змін до Програми соціального захисту населення. Йшлося про те, аби в місцевому бюджеті передбачити кошти на придбання інвалідних візків для жителів громади, які мають обмежені фізичні можливості.

На цей рік передбачено 100 тисяч гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь