A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ДЕПУТАТИ ПОПРАЦЮВАЛИ АКТИВНО І ЗЛАГОДЖЕНО

Дата: 08.12.2020 12:09
Кількість переглядів: 792

Вчора у приміщенні Будинку культури під керівництвом голови Затишанської громади Геннадія Миколайовича Топольницького відбулося засідання другої сесії восьмого скликання Затишанської селищної ради.

Депутати виявили неабияку активність – із 22 обранців у сесії взяли участь 20. На їх розгляд було винесено декілька питань порядку денного.

Одним із основних стало питання про перейменування Затишанської селищної ради у зв’язку з віднесенням до Роздільнянського району. Це значить, що після державної реєстрації всім підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності та фізичним особам-підприємцям, які зареєстровані і вчиняють свою діяльність на території Затишанської селищної ради, рекомендується вжити заходів щодо приведення у відповідність до чинного законодавства  установчих документів, інформаційних покажчиків, печаток тощо.

Друге питання – про затвердження плану роботи з підготовки регуляторних актів на 2021 рік. Як пояснила секретар Затишанської селищної ради Ілона Сергіївна Шарабаріна, цей документ забезпечує правове регулювання відносин у сфері господарської діяльності – розробку положень про податки, оренду комунального майна та землі, встановлення тарифів на комунальні послуги та ін.

З третього питання про внесення змін до бюджету Затишанської селищної ради на 2020 рік слово було надано начальнику фінансово-економічного відділу Оксані Іванівні Романик. Переважно мова йшла про перерозподіл коштів з перевиконання дохідної частини місцевого бюджету та субвенцію з державного бюджету в розмірі майже 770 тисяч гривень, яка надійшла до Затишанської селищної ради на придбання житла для осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Четверте питання – депутати проголосували за надання згоди на прийняття до комунальної власності Затишанської селищної ради комплектів обладнання для кабінетів фізики та математики. Нещодавно на сайті громади ми повідомляли про те, що Затишанська опорна школа отримала сучасне мультимедійне оснащення від Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації. Тож рішенням сесії ці комплекти слід прийняти до спільної власності територіальної громади. 

На завершення пленарного засідання депутати розглянули ряд земельних питань, які представила головний спеціаліст відділу земельних відносин, архітектури та житлово-комунального господарства Надія Анатоліївна Галишина.

На сесії також був присутній голова Захарівської райдержадміністрації Антон Олександрович Муравенко, який звернувся до керівника та депутатів Затишанської громади з проханням виділити кошти на потреби РДА. Йдеться про оплату за комунальні та інтернет-послуги, придбання канцтоварів тощо. Адже в поточному році держава практично не фінансує господарську діяльність райдержадміністрації. У результаті предметної розмови депутати прийняли рішення виділити 50 тисяч гривень в рамках програми взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Захарівського району на 2020 рік.

У розділі «Різне» секретар Затишанської селищної ради Ілона Шарабаріна розповіла депутатам про їх правовий статус та поінформувала про порядок заповнення актів обстеження, адже серед нинішнього складу є й обранці без досвіду. Для кожного депутата розробили своєрідні пам’ятки для використання у щоденній роботі, аби їх взаємодія з виборцями була максимально продуктивною.

Загалом, сесія пройшла досить злагоджено. Цьому сприяло не лише детальне роз’яснення відповідальних осіб з усіх питань  порядку денного в процесі обговорення, а й активна робота депутатів у постійних комісіях селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь