A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

БОРЕМОСЯ ЗІ СТИХІЙНИМИ СМІТНИКАМИ

Дата: 06.04.2021 11:50
Кількість переглядів: 1326

Стихійні звалища – це біда практично всіх населених пунктів. Люди чомусь звикли викидати побутові відходи де заманеться, не замислюючись над тим, хто прибиратиме весь цей непотріб. Саме тому на околицях багатьох сіл можна побачити купи всякого мотлоху, а пакети і пластик «прикрашають» узбіччя, поля й дерева.

Вже не один рік влада Затишанської селищної ради бореться з утворенням стихійних смітників. Лише останнім часом громада замовила і розставила по селищу Затишшя 88 контейнерів. Регулярно працівники місцевого комунального підприємства вивозять відходи, причому для людей це абсолютно безкоштовна послуга. Головне, щоб жителі селища не викидали сміття де заманеться, а акуратно складали його у контейнерах.

Та все ж таки організація такого зручного збирання сміття не приносить бажаного результату, бо околиці Затишшя продовжують потопати у побутових відходах. Особливо неприваблива ситуація на виїзді із селища в сторону села Гедеримове. За зиму тут утворилося чимале стихійне звалище, тож наприкінці березня сюди прийшла важка техніка, щоб зачистити і впорядкувати це місце.

«Ми неодноразово підгортали сміття від проїжджої частини, але з часом люди знову звозять сюди різний непотріб, – розповів директор комунального підприємства «Господар» Денис Кожухар. – Зараз тут знову працює потужний бульдозер, що орендується у ТОВ «Правда». Техніка згортає купи сміття до яру, трамбує відходи, які потім будуть покриті шаром грунту. Віднині тут заборонено викидати сміття і ми не допустимо утворення нового звалища! Всі відходи слід везти на смітник, що розташований біля нового кладовища по вул. Михайлівській. Найближчим часом це місце також буде впорядковане з облаштуванням заїзду для транспорту, тож сподіваюсь на розуміння жителів Затишшя та зменшення кількості стихійних смітників».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь