A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЧИСТИМО ТОРОСІВСЬКИЙ СТРУМОК

Дата: 15.09.2021 14:31
Кількість переглядів: 1406

Цьогорічне надмірно дощове літо продемонструвало «слабкі місця» у населених пунктах Затишанської громади, адже під час злив сталося підтоплення житлових будинків, присадибних ділянок, вулиць тощо.

Великої шкоди від дощів зазнало село Торосове. І хоч тут значну роль відіграв «людський фактор» (коли було розорано захисні смуги і в один день населений пункт опинився в облозі великої води), влада Затишанської громади докладає всіх зусиль, щоб підтоплення більше не повторилося. Саме тому цими днями в селі розпочалися роботи з розчищення струмка, який пролягає по вулиці Центральній практично через весь населений пункт.

Роботи виконують працівники комунального підприємства «Господар». Фінансування здійснюється з бюджету Затишанської селищної ради.

Сьогодні хід робіт проінспектували голова громади Геннадій Топольницький, його заступник Вячеслав Думитрашко та староста Торосівського округу Марія Кущенко.

«Складність розчищення струмка полягає в тому, що впоперек течії проходить безліч водопровідних ліній, – розповів Г.Топольницький. – Колись давно центральна мережа була прокладена по одну сторону струмка, а на протилежний бік вулиці водогін кожен тягнув собі як міг. У когось одне відгалуження на декілька сусідів, у когось – персональна лінія. На жаль, сьогодні ніхто не може сказати точно, де саме проходять труби, тому працівникам КП «Господар» потрібно виконувати роботи з великою обережністю».

Ще одна проблема – чимало куп сміття уздовж струмка. Чомусь для торосівських хазяїв викидати увесь непотріб у саме русло або на березі – звична справа і нікого не хвилює хто це все прибиратиме. Постає запитання: для чого тоді витрачаємо бюджетні кошти і чистимо струмок??? Адже з таким ставленням через якийсь час він знову стане засміченим і перестане виконувати свою функцію з відведення дощових вод.

Давайте вже нарешті думати про завтрашній день, дбати про свою безпеку та безпеку своїх помешкань і щодня пам’ятати: природа завжди «віддячує» людям за їх діяльність.   

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь