A A A K K K
для людей із порушенням зору
Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

КОЛИ РІШЕННЯ ПРИЙМАЮТЬСЯ ВИВАЖЕНО

Дата: 08.10.2021 17:28
Кількість переглядів: 1492

Сьогодні відбулося засідання сесії Затишанської селищної ради під головуванням Геннадія Миколайовича Топольницького.

У роботі сесії взяли участь 16 депутатів із 21-го. Серед запрошених – депутат Роздільнянської районної ради Ніна Іванівна Стрижак, старости сіл та керівники структурних підрозділів селищної ради.

В ході підготовки до пленарного засідання, відбулося декілька нарад щодо обговорення питань порядку денного. Всі питання також розглядалися на засіданнях «бюджетної» та «земельної» комісій. Та все ж таки, доповідачі детально зупинялися на кожному пункті, щоб всім було зрозуміло які рішення приймаються.

Так, з першого питання порядку денного доповіла начальник оргвідділу, депутат селищної ради Валентина Григорівна Клапатюк. Йшлося про затвердження порядку відшкодування витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на публічну інформацію. Це надання відповіді на численні запити від різних громадських організацій, підприємств та установ. Адже ця робота займає не лише багато часу, а й призводить до чималих витрат з бюджету громади на папір, використання комп’ютерної техніки тощо. Саме для відшкодування цих витрат і прийнято дане рішення. Відтепер у разі необхідності підготовки відповіді на понад 10-ти друкованих аркушах запитувачу інформації доведеться заплатити.

Друге питання – призначення директора Затишанського комунального підприємства «Добробут», що базується на території Перехрестівського старостинського округу. За результатами нещодавно проведеного конкурсу цю посаду обійняв Станіслав Володимирович Мединський. Депутати підтримали дану кандидатуру і побажали новопризначеному директору успіхів у роботі.

Далі йшов блок прийняття рішень щодо зміни юридичних адрес Затишанського КП «Господар» та «Добробут», управління з питань освіти, культури та молодіжної політики, Затишанського і Перехрестівського закладів загальної середньої освіти, Торосівської гімназії, комплексної дитячо-юнацької спортивної школи та Затишанського Будинку культури. Ці рішення пов’язані з необхідністю звучання у назвах вже не Захарівського, а «Роздільнянського району».

Наступне питання – про внесення змін до Програми з благоустрою населених пунктів громади. На поточний рік в бюджеті селищної ради було заплановано 660 тисяч гривень на вивезення сміття з контейнерів, що встановлені у селищі Затишшя. Нині тривають тендерні закупівлі на баки, які будуть розміщені в селах Торосове і Перехрестове. У зв’язку з цим виникла необхідність виділення додаткових коштів у сумі 200 тисяч гривень для вивезення сміття. Ще 71,5 тис грн. треба на закупівлю палива для розчищення доріг у зимовий період.

Також було внесено зміни до програми відшкодування різниці в тарифах на послуги водопостачання. Щоб не збільшувати плату за воду для населення, цього року із селищного бюджету вже виділено 277 тисяч гривень. Але цієї суми виявилося замало, тому депутати, за пропозицією голови громади Г.Топольницького, прийняли рішення про виділення додаткових коштів.

Соціально важливим можна назвати рішення про внесення змін до Програми щодо організації харчування в закладах освіти нашої громади. Йшлося про те, щоб до переліку категорій діток, які мають право на безкоштовне харчування, додати й тих, чиї родини тимчасово опинилися в складному матеріальному становищі. Буває так, що через хворобу, втрату роботи чи інші життєві обставини батьки не мають змоги оплачувати харчування своїх діток у школах та дитсадках. У такій ситуації громада має підтримати сімю, адже дитина, незважаючи ні на що, кожного дня хоче їсти. Наразі в освітніх закладах селищної ради є 13 таких учнів та вихованців дитсадків. Прийняте рішення дозволить забезпечити їх безкоштовним харчуванням до моменту виходу родини зі складного матеріального становища.

В ході сесії депутати також затвердили проектно-кошторисну документацію на реконструкцію нежитлової будівлі для розміщення другого корпусу амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селищі Затишшя (розташована поруч з діючою амбулаторією). Загальна вартість проекту – понад 5 мільйонів гривень і по завершенню робіт ми отримаємо сучасне приміщення, що оснащене всім необхідним медичним обладнанням та меблями. До кінця цього року планується встановити нові вікна та вхідні двері, замінити дах, обладнати систему опалення тощо. Реалізація решти проекту запланована на наступний рік.

На завершення депутати затвердили розпорядження селищного голови, видані в міжсесійний період, проголосували за внесення змін до бюджету, розглянули земельні питання та обговорили найближчі плани роботи у розділі «Різне».

Загалом сесія пройшла злагоджено і конструктивно. Депутати виважено приймали рішення та вносили слушні пропозиції.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь