Затишанська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Новини Затишанської селищної ради

Дата: від до Скинути

Відбулись загальні збори громадян

Відбулись загальні збори громадян

15 лютого 2018 року 0 14.00 год в приміщення Будинку культури смт. Затишшя відбулись  загальні збори громадян Затишанської об’єднаної територіальної громади. Під час зборів голова Затишанської селищної ради Г. М. Топольницький  прозвітував про роботу депутатського корпусу і виконавчого апарату селищної ради у 2017 році та заходи що впливалить для покращення соціально-економічного та культурного розвитку громади. Голова громади детально поінформував присутніх про формування бюджету селищної ради та його видатки на розвиток закладів освіти, культури та інфраструктури тощо.

10:50 19.02.2018

на базі опорного закладу «Навчально-виховний  комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад  І-ІІІ ступенів – дошкільний заклад» смт.Затишшя Захарівського району  Одеської області»проведено  тренінг для вчителів закладів освіти, які навчатимуть першок

на базі опорного закладу «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний заклад» смт.Затишшя Захарівського району Одеської області»проведено тренінг для вчителів закладів освіти, які навчатимуть першок

16 та 17 лютого 2018 року на базі опорного закладу «Навчально-виховний  комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад  І-ІІІ ступенів – дошкільний заклад» смт.Затишшя Захарівського району  Одеської області» розпочався  тренінг для вчителів закладів освіти, які навчатимуть першокласників  у 2018-2019н.р. з питань впровадження проекту  Державного стандарту початкової загальної освіти.

10:29 19.02.2018

Відбулось позачергове засідання сесії депутаів Затишанської селищної ради

Відбулось позачергове засідання сесії депутаів Затишанської селищної ради

У зв’язку із підписанням Прем’єр-міністром України В. Гройсманом розпорядження КМУ від 31 січня 2018 року № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» головою селищної ради Г. М. Топольницьким було прийнято рішення про скликання позачергового засідання сесії депутатів селищної ради, яке відбулось 13 лютого 2018 року о 12,00 годин в актовій залі селищної ради.  В роботі сесії взяли участь 19 депутатів із 22. Запрошені заступник голови селищної ради з питань діяльності виконавчих органів Клапатюк В. Г., начальник районного відділу Держгеокадастру у Захарівському районі М. Ф. Заболотний, керуючий справами виконавчого апарату селищної ради С. А. Петренко, т.в.о. старости сіл М.П. Кущенко, головний спеціаліст відділу з питань земельних відносин, архітектури та ЖКГ селищної ради Н. А. Галишина та начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики селищної ради Мирзакірова О. К.  До порядку денного внесено 10 питань:

12:14 14.02.2018

Підписано Меморандум про співпрацю

Підписано Меморандум про співпрацю

8 грудня 2018 року голова Затишанської селищної ради Г. М. Топольницький та начальник Головного управління Держгеокадастру у Одеській області М. Ю. Савченко підписали Меморандум про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

11:06 14.02.2018

Відзначили свято Маланки

Відзначили свято Маланки

13 січня 2018 року, на центральній площі селища Затишшя, жителі громади відзначити свято Маланки. Захід проведено та організовано працівниками КЗ «Затишанський Будинок культури», його аматорами та виконавчого апарату селищної ради. У програмі заходу були:

09:15 15.01.2018

Обмін досвідом

Обмін досвідом

12 січня поточного року в селі Перехрестове та в селищі Захарівка відбулись сходи громадян. Жителі як Перехрестівської так і Захарівської громад приймали для себе важливе рішення щодо створення об’єднаних громад. Перехрестівська громада ініціює об’єднання з Новозаріцькою та Онилівською сільською радою, а Захарівська – з Войничівською, Росіянівською, Павлівською, Йосипівською, Василівською, Мар’яновською та Карабанівською сільськими радами. Очільники Перехрестівської сільської та Захарівської селищної рад, В. Грекуляк та Т. Пустова, а також керівництво району – голова Захарівської районної ради В. Думитрашко та голова Захарівської районної державної адміністрації І. Стебловський запросили голову Затишанської об’єднаної територіальної громади Г. Топольницького взяти участь у вказаних заходах. Під час сходу громадян Г. Топольницький поділився досвідом щодо проведення процедури об’єднання громад, а також розповів про результати роботи селищної ради за рік після об’єднання, складові формування бюджету ОТГ, його видатки та перспективи розвитку на майбутнє.   

09:09 15.01.2018

Виїзний семінар Одеського відокремленого підрозділу установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" на тему "Процедури проведення добровільного об’єднання з урахуванням фінансової та іншої спроможності громад".

Виїзний семінар Одеського відокремленого підрозділу установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" на тему "Процедури проведення добровільного об’єднання з урахуванням фінансової та іншої спроможності громад".

Сьогодні в актовій залі Захарівської районної ради відбувся виїзний семінар Одеського відокремленого підрозділу установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" на тему "Процедури проведення добровільного об’єднання з урахуванням фінансової та іншої спроможності громад". Ініціатором проведення даного заходу є Захарівська районна рада. Лекції з презентаціями та відповідним аналізом начитали: радник з питань децентралізації Одеського ВП ЦРМС Гунекова Оксана, радник з питань мвсцевих фінансів Одеського ВП ЦРМС Голинська Олеся та радник з питань комунікацій Одеського ВП ЦРМС Генова Євгенія. Темами для розгляду були: 1. Сучасний стан реформування місцевого самоврядування в Україні та Одеській області.  2. Нармативні вимоги, порядок та процедури створення спроможних об’єднаних територіальних громад. 3. Особливості проведення приєднання громад до ОТГ 4. Проблемні питання, що заважають розвитку створених ОТГ. 5. Перспективи формування бюджетів об’єднаних громад 6. Ресурсне забезпечення власних та делегованих бюджетних повноважень. 7. Приклади успішного розвитку об’днаних громад. Розпочався семінар з виступу голови Затишанської селищної ради Г.М. Топольницького, який під час свого виступу підбив підсумки роботи селищної ради за рік після перших виборів та отримання статусу об’єднаної територіальної громади.

16:23 11.01.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь